Leta i den här bloggen

söndag 31 oktober 2010

Klart jag har't, part 20.

Inför våren 2011 tycker Jean Paul Gaultier m.fl. att vi ska bära regnskogsmönstrade kläder. I byn svarar vi: What else is new?

Fy sjuttsiken va snällt.

Fått presenter från fina människor (ja, igen!). Får lite ont i hjärtetrakten ju. En ljusstake till rosa rummet och ett par handledsvärmare som ska få bli en ordinarie del av kommande vinterns bandyoutfit. Jag har inte varit snäll mot nån den senaste tiden. Möjligen mot katten och fåglarna ...

torsdag 28 oktober 2010

Klart jag har't, part 19.

Finns det egentligen nåt som säger att Dolce&Gabbana inte skulle ha hämtat sin inspiration från Edsbyn?

Het tröja från 70-talet.

Om vi hade vuxit upp i en familj där man vårdade saker och kläder hade min systers "Pippi-tröja" inbringat stora slantar idag. Kanske min bikini-underdel också ... eller, njae va? Tung fisk förresten.

tisdag 26 oktober 2010

Jakten fortsätter ...

Så var det dags igen. På kommunhuset i Edsbyn vet de att jag jagar upp mig varje år vid den här tiden, stressad över hur jag ska vinna biljetter till ELLE-galan som går av stapeln i januari. Det går att tävla på många sätt och jag provar allt (ibland med viss förödmjukelse till följd). En rolig (men orättvis!) tävling är denna: http://elle.se/designtavling/. Har suttit vid köksbordet lik en skoljänta med pastellkritor ... utan framgång, eftersom jag också ritar som en skoljänta. Jag vill med en barnslig uppsyn hävda att jag hösten 2007 skickade in exakt ett sånt här bidrag av en partytrosa med tillhörande puffärms-blus innan Velvet bar det under en melodifestival och lååångt innan Lady Gaga ... var född. Upprörda utrop hördes från undertecknad i tv-soffan. Ingen blev upprörd tillsammans med mig dock.  (Okej, erkänner - min partytrosa-variant var svart och blusen saknade rosett, men annars identiskt).

 Vill även hävda att jag med glansigt nagellack har försökt få ner en sån här på bild. Kan ha varit 2008. På min fina teckning var det en turban och ett par dinglande örhängen till.
Sen har jag fina vänner som försöker hjälpa mig på traven:

Förra året hade jag en teckning på gång som aldrig blev inskickad eftersom jag hamnade på svininfluensa-avdelningen på Gävle sjukhus - utan att ha svininfluensa. Vilken snyfthistoria va? I år ska jag få hjälp att rita. Och jag ska spara en kopia av bilden så att jag kan triumfera sen ifall nån snor'n. Puh! Längsta inlägget i min månadslånga blogg-karriär.

måndag 25 oktober 2010

Sminkberoende.

Hej, jag heter Ulla-Marie och jag är sminkberoende. (Hej! Ulla-Marie, svarar ni nu i kör). Det händer att jag inte släpper in besökare till mitt hem eftersom jag inte vill visa mig utan smink.

John Gallianos visningar innehåller alltid överdrivet mycket smink. Smaklöst är bäst - ingen protest!

Vivianne Westwood

Jag väljer att tro att hon är en lycklig kvinna. Kreativiteten tycks då aldrig sina ...
 

lördag 23 oktober 2010

Marilyn Monroe eller svärmor?

Vem är vilken? Vilken är vem? Svärmor? Marilyn?

 
 
Vilka ladies! (och 'n där "slackern" är också stilig som bara den alltså).

fredag 22 oktober 2010

Klart jag har't, part 18.

Som en fortsättning på temat kaftaner och att leka Mama Cass. Kaftaner - jag har plenty. Bilderna som följer: Bild 1: Moi i tofstofflor, kaftan och för övrigt en bild av prima kvalitet. Bild 2: En härmapa på catwalken. Bild 3: Moi i min rosa kaftan (remember Klart jag har't, part 8?) Bild 4: Fashionevent in da village 2007. Den gången var det Maria Larsson som var afrikasnygg i min kaftan.

Jag har sagt det förr: Det är i Edsbyn det händer. Tofstofflorna? Gåva från Lotta E.

torsdag 21 oktober 2010

Vem har supit bort mitt linne?

Tänkte göra ett "klart jag har't" inlägg om detta linne.



Men linnet är försvunnet sedan 2007. Bar denna Noir-liknande outfit (nåja. Jag skrev: liknande) vid två tillfällen. Guldknappen 2007 samt julbalunsen (den härliga julbalunsen!).

onsdag 20 oktober 2010

Italienska tanter.

Är ju en sucker på Italien. Under en helgkväll i Italien finns det lika många tanter och barn, som folk runt 25 på restaurangerna. Alla är med liksom. I klädbutiker är tantutbudet också lika stort som det övriga utbudet. Jag har kommit hem med "Italienklänningar" till min mamma efter alla resor. Utbudet har varit stort överallt utom i Taormina på Sicilien (?). Och det här underbara modereportaget finns med i Italienska Vogue. Jag jublar!

Upptäckten gjordes här. Måste börja kosta på mig Italienska Vogue.

tisdag 19 oktober 2010

Klart jag har't, part 17.

Även om jag inte har den här gråtfina så har jag ju röd spets, och att döma av ansiktuttrycket ser det ut som att jag är lite mallig också. Eller käärig som vi säger in da village. Slänger in lite mer vitt också när jag ändå är på hugget.

 
 

måndag 18 oktober 2010

Källan till "Klart jag har't:arna".

Ser ut så här när jag har städat.

 
En semestervecka/år går åt till att städa klä-rummet.