Leta i den här bloggen

onsdag 28 november 2012

Klart jag har't, part 83

Kanske inte fullt så glammig som denna Stella McCartney-blåsa från American music awards, men så är det skillnad på en novemberonsdag i ett kommunhus och på ett röda mattan-event också.

söndag 25 november 2012

Mina fina!

Fick hänga med skitbra folk nere i Storbyn igår. Eftermiddagen tillbringades med Äva där jag fick flashbacks till när vi båda bodde i Storbyn 1994. Som de fattiga studenter vi var tillbringade vi mycket tid på UFF där jag minns att påsarna var gula och att många timmar tillbringades i provhytterna. År 2012 har second hand blivit dyrare (vilket är helt okej), vi tittar mer på klänningar än på 70-talsblusar med långa snibbar, men påsarna är fortfarande gula och stunderna i provhytterna är fortfarande långa (harkel harkel). Eftersom mina svar inte dög ringde hon sin ömma moder
... som tydligen gav tillfredställande svar.
Okej. Nu ska här kletas. Tycker mycket om den här jäntan!

Därefter hade vi ett bord beställt på Roxy's för åtta underbara människor. GRUPPFOTO!, röt jag. Genast ställde de sig i en fin formation. Jag var lite av en ledare i gänget och beställde in en lammentrecote utan lammentrecote.
Känner en inre harmoni över att julens julblus är inhandlad. Det är lite av en tradition för undertecknad att inför varje jul införskaffa en julblus. Denna fina skapelse som jag försöker fota på mig själv med tveksamt resultat (men där jag ändå tar med bilden eftersom jag tycker att jag är till min fördel ... ser liksom ganska spänstig ut med lite filter och grejer) är kanske den finaste julblusen ever! Tjöffte'n på Old Touch. 

Och för att ge julblusen rättvisa fotar jag den på en galge från Camillas Corner också.

torsdag 22 november 2012

PJ Harvey med Delsbosöm!

I lördags var det en konstrundan-light i Edsbyn. Vilken tur att PJ Harvey med Delsbosöm (ej tavlans originaltitel) fanns med så att mamma fick se henne. PJ Harvey med Delsbosöm fastnade i huvudet i somras när den "riktiga" konstrundan gick av stapeln så jag hade påtalat henne för min mor ... som också föll pladask.
    Här kan ni hitta ett reportage om Edsbyns konstrunda i tidningen, Ljusnan som äger bilden ovan. Om ni/nån vill stämma mig för bildstöld kan ni gå in under "kontakt" och skvallra.
 PJ Harvey utan Delsbosöm:
 ... med sin balla käft,
och med sitt flygande hår.
Konstnärinnan med universums varmaste/glittrigaste ögon, Torun Eliasson. Fler bilder av Torun hittar ni här.

onsdag 21 november 2012

Maria goes 70s

Ett fint sätt att spendera en nattsvart tisdagkväll är att MariasofSweden  kommer på besök och visar upp skörden av sitt nyvunna klädintresse. Eftersom Gud var generös när Maria skapades passar hon verkligen i allt och då är det ju underbart att hon har fastnat för just vintage-plagg. Jag borde ha varnat henne för mattan som skulle döda en dammallergiker innan hon lade ut kläderna på golvet, men what the heck. Kolla vilket mönsterkalas! 
Och favoriten:

Fantastisk!

tisdag 20 november 2012

Får det lov att vara lite Jerry Hall?

Jerry Hall får sätta sprutt på den här tisdagen. Det blir en lång dag ...


Borde inte jag också få hänga lite med Jean-Paul och Jerry?

söndag 18 november 2012

Att ha en givmild syster!

Att ha en givmild syster kan innebära att få sådana här skor när hon har vistats nere i storbyn:
Trots att hennes sanslöst söta dotter är exakt så här go iklädd samma skor:
Lovar härmed att hon får ärva dem när jag har vuxit ur dem.

Radici Taurasi 1999

Radici Taurasi 2012-05-18:

Radici Taurasi 2012-11-17


torsdag 15 november 2012

Klart jag har't, part 82

En sån här har jag
... men den behöver sys om.
Ser man ju ... vad snygg den kommer att bli

onsdag 14 november 2012

Trippel i klockor!

Trippel i klockor ... hade man ju velat vara den som kom på. Det finns en donna som kallar sig (eller heter ... vad vet jag?) Mis Papelicos. Jag vet inte riktigt vem hon är, vad hon gör osv men hon känns genuint äkta i sin mönstermix-stil och i sina uppmuntrande kommentarer. Jag har aldrig varit en "klock-människa" (hur "klock-människor" nu kan tänkas vara?). Jag har heller aldrig sett mig själv som en copycat (vilket man förmodligen är utan att vara medveten om det), men jag såg att denna Mis Papelicos  bar tre tre klockor på en och samma handled för några dagar sedan och jag kan inte släppa tanken/bilden. Om ni inom kort ser mig rassla med flera klockor så kan jag dessvärre inte ta åt mig äran av era hyllningar (för nåt annat än hyllningar finns inte) utan jag måste då bekänna att jag har blivit en copycat.
Så ballt!
Sanne ser hon ut. Ball hela hon ju.

And a terrible translation (my English has major flaws, so thanks for Google translate) for you, madam Papelicos:
Three watches on the same wrist … how I wished that it was my idea. There is a Lady who call herself (or is it her name … what do I know?) Mis Papelicos. I do not really know who she is, what she does, but she feels truly genuine in her colorful style and in her encouraging comments. I've never used watches and I’ve never seen myself as a copycat (which I probably am without being aware of it), but I saw that this Mis Papelicos had three watches on the same wrist a few days ago and I can not stop thinking of that image. If you soon see me with multiple watches, I can unfortunately not take credit of your tributes (for anything other than tributes is/are (?) wrong), then I must confess that I've become a copycat.

måndag 12 november 2012

Höstens roligaste?

Kanske var detta höstens roligaste fest? Tur att vi var så flotta, jag och hanen.
... och på tal om flotta. Andra såg ut så här och gjorde entré i en limo!

Vissel vissel!

Måndag med mycket hud!

Noterade att jag har haft få bloggläsare under helgen så jag slår till med succékonceptet, hud, för att bättra på statistiken. Lite Akris och lite, Sophia Loren (hur stavas hennes namn egentligen?)... i omvänd bildordning. Varsågod! 

söndag 11 november 2012

Amelia i Positano

Om nån (mot förmodan?) ser på tv 16:50 om dagarna så visas reprisen av Amelia Adamos resa till Positano idag.  (Jaja, svtplay funkar också). Amelia och hennes svärdotter käkar på La Cambussa och får förhöjda dopaminhalter av allt det vackra.  Klart att dopamin, serotonin och allt man kan tänka sig når oanade höjder av dessa höjder ... som är högre än vad de ser ut att vara.


En skvätt Italien

... men i Bollnäs.
Fick en skvätt många skvättar Italien igår när de här söta bjöd på Italiensk middag med allt vad det innebar.

Jag, hanen och makarna Draper var inbjudna:
... mmm
Katarina hade riggat håret så här fint:
"Med allt vad det innebar" var det ja ... (jösses!)
Dessa bilder har jag snott av fotograf, Katarina!
Tack, Jonas (med de fina s:en) och Valentina ("tänk å heta Valentina") och hoppas att ni inte har fått Edsbymålstinnitus.