Leta i den här bloggen

lördag 28 februari 2015

Hår under turbanen

Det finns hår under sjalarna och turbanerna, men det är ett ap-tråkigt hår som växer märkvärdigt långsamt. Jag har däremot skitlöjliga selfies som jag publicerar till allmän beskådan. Prego!
Hade lätt bytt ut skitlöjliga selfies mot ett änglahår som Therese,
eller ett ballt hår som Johanna,
eller för all del, kunglig hårleverantör som Mrs Murphy.
 Ett Marilynfluff á la Linda Lindgren är sannerligen en favoitfrisyr, men
kommer bombsäkert aldrig att få ett maffigt Rosie-svall.
 Jävla dom!
Trösterikt att jag inte vill byta vare sig hår eller selfie-looks med alla.
 

onsdag 25 februari 2015

Bekräftelseveckan, del ett.

Arrangerade en föreläsning på kneget i måndags och föreläsaren sade "att jag påminde om Suzanne Brögger gällande både kläder och smink". 
 


 
Prisa föreläsaren Pelle Olsson. Och mig. Och Suzanne. Och smink.

måndag 23 februari 2015

Oscars!

 
Har inte alls följt galan traditionsenligt och det känns både avigt och sorgligt. Nu kanske nån tänker att det är lite onyanserat att kalla det sorgligt. Icke. Ska absolut planera bättre än att ha både dag- och kvällsuppdrag på jobbet dagen efter nästa år. Hur som helst. Här kommer några trevligheter. 
 
 
Nicole Kidman och Cate Blanchett får vara med oavsett vad de har på sig som tack för lång och trogen tjänst.
(John Galliano för Maison Margiela. Blir lite förvirrad.)

onsdag 18 februari 2015

WCC - Lina Hedlund

Jag har inte bara crushar på ladies från förr. Finns såklart nutida donnor också.
Lina Hedlund. Hur ball?
 Egenhändigt stulen bild som jag hittade här
 Har dessvärre förträngt varifrån denna är stulen
Denna stöld genomfördes på elle.se
Och tänk att jag 2008 var med i samma NAKEN-kalender som denna donna. Vi har stått nakna bakom samma träd på Hårgaberget i Hälsingland. Kalenderna var Katarina Hanssons första "Huldra-kalender". 

söndag 15 februari 2015

Champagne i mina vener

"Kan vi komma förbi med champagne?". Så löd frågan från underbara vänner. Jag svarade ja. Jag fyllde 44 år i torsdags och har firat i dagarna tre. Uppmanade facebook-vänner att gratulera engagerat om de nu skulle. Uppmaningen resulterade i en uppvaktning värdig Moder Teresa och för att bara nämna något: Ett eget grattis-inlägg på Chic-Rosies blogg . Skapligt. Så här avslappnad och spontan är jag när jag förevigar champagnelooken.
Champagne-intaget på själva födelsedagen intogs med förtjusta donnor och svärfar.

Tomas agerade hovmästare. Ett uppdrag som fortsatte under fredagen då en flaska Henriot Millésime 2003 intogs på tu man hand. Och igår kom alltså frågan om champagne från den här familjen. De var som sagt välkomna. 
Foto: Thomas Gradin.

lördag 14 februari 2015

Näsor - igen.

Om det är sant att näsor och öron växer hela livet tycker jag att det förstnämnda är h'ärligt och att det sistnämnda är förfärligt. De flesta av mina favoritmänniskor (ni vet vem jag är gift med) har rekorderliga näsor och därmed karaktär. Citerar Diana Vreeland med dessa foton från boken, The Eye has to travel:
 
Så när min mans yngste son lade ut denna bild av oss på Instagram och puttrade nåt om näsor blev jag mallig i dubbel bemärkelse. Dels för att jag får vara med på bild med en så snygg människa och dels för att vi har så snygga näsor.
Min bror, Björn har också en sanslöst snygg näsa.
Liksom Cate och Rossy ...
Och naturligtvis Vreelandskan herself. Gud gjorde inte många misstag när hen skapade David Bowie, men lite kraftigare näsa hade han väl kunnat begåvats med.
 

fredag 6 februari 2015

Rosso-bandylördag

Imorgon ska jag vara "värdinna" i samband med en "tjejkväll" under bandymatchen Edsbyn - Tillberga. Jag laddar således med och för rött, både gällande intag och gällande yttre attribut.
Mói!
The Susanne
Beskrivning - överflödig.
Gammal Dior-palta.
 
Fränt..
 
Ryktet säger att jag ska bli bjuden på ett Luigi Tecce-vin i afton. I somras drack vi detta på restaurang Bruno i Positano. En oförglömlig upplevelse.

söndag 1 februari 2015

Inte second hand

Minsann. Har köpt en icke second hand-Ida Sjöstedt-klänning. Kanske snart bara 90% av garderoben som består av second hand-kläder nu ju. Stella McCartney-stövlarna som jag har på bilden är dock från second hand-butiken "Retro Woman" i London. Fick jag det sagt (skrivet) också. Att jag har ett par Stella McCartney-stövlar alltså.
Är så kärig över Ida-blåsan att jag var tvungen att googla den från en catwalk. "Kärig"? undrar ni. Jag ska lära er - "Kärig" är Edsbymål för mallig/"stor på sig" på ett lite bonnigt sätt. K:et ska läsas som ett riktigt k och ä:et ska vara utdraget. Om detta hade varit en finsk stavning hade jag skrivit "käärig". Bra ord. Bra sätt att stava ord på i Finland.
Hittade denna bild på Mathilda Järlmo's sida, men där med ... ja nåt annat än Stella McCartney-stövlar under. Jag hade för övrigt också på mig stora guldörhängen vid tillfället för fotandet, men både kropp och ansikte på en och samma bild är ibland för mycket begärt. Jag ska hur som helst gå med stora kliv när jag bär denna så att den fladdrar lika fint som när Edsbyspelaren Daniel Liw, åker skridskor fort.