Leta i den här bloggen

tisdag 31 mars 2015

Taiye Selasie

Jag kontstaterar att jag aldrig vill vistas i närheten av denna skapelse. Avbundet skulle fördjupa mina bitter-veck och hon är sannolikt smart också den jäveln.



måndag 23 mars 2015

Lisa Larsson och Pierre Cardin

Lisa Larsson secondhand-butik och Lisa Larsson herself är absolut förtjusande.
  
Förra sommaren bodde jag i mina Pierre Cardin-solglasögon, inköpta hos Lisa Larsson. Älskade dem varje dag! Nu är jag också innehavare av ett par (ganska sneda) likadana i en rödbrun nyans. Måtte  de överleva lite skruvande av en optiker (ska fjäska för Hartmans i Edsbyn), men bra kvalitet brukar hålla.
Oerhört skrymmande i packningar dock.
 
Och så här proppmätt-nöjda kan två kisande Edsbykvinnor (som skulle ha behövt dubbla Pierre Cardin-bågar) vara efter ca en timme inne i Lisa Larssons butik.
Bilderna stulna av lisalarssonssecondhand's Instagram.

tisdag 17 mars 2015

torun&hjolman

Succéduon!
De har ställt ut tillsammans i Edsbyn ungefär hundra ggr samt i Söderhamn, i Axmar, på Leksands konsthall och nästa gemensamma utställning blir i Bollnäs konsthall.
 
Deras alster skapas i en ateljé som för tankarna till den ateljé som Max von Sydows rollkaraktär har i Woody Allen-filmen, Hannah och hennes systrar" men med den skillnaden att filmateljén ligger i New York och att torun&hjolmans atlejé ligger i Viksjöfors. Jag både hoppas och tror att de skulle brisera i ett liknande raseriutbrott som Max Von Sydow (s rollkaraktär) om någon efterfrågade ett konstverk i syfte att det ska matcha en soffa.
Toruns konst:

Hjolmans konst:


 När de hedrar deras vernissager med deras egna närvaro ser de ut så här:
Och eftersom jag vill visa att jag känner succéduon:
Här hittar ni mer konst av Torun!

lördag 14 mars 2015

Härmapar balla brudar!

Det var 80-tal och en ful gymnasieskola i Bollnäs. På skolan fanns det två jobbigt snygga och balla blondiner som fortfarande är snygga och balla (så glöm det där fejktröstandet om att de som var balla då blev loosers som vuxna osv.). Förra veckan bar de svart-vit-prickigt på Instagram.

Man hänger väl med! Två sjalar utgör härmed en tunika/klänning ... eller nåt.
Nu kanske nån tycker att bildkvalitén är tveksam, men på bilden ovan bad jag trots allt om hjälp med självförhärligandet. Nåja, armen ser åtminstone ut att vara spänstig.

Den vackraste looken i världshistorien!

Vill va som hon.
Yves Saint Laurent (Tom Ford) 2004. 3:37 in i klippet träder den fram live.
 

onsdag 11 mars 2015

Kvinnligare än kvinnligast!

Sophia Loren! Som framgår av "About me"-spalten här intill kommer jag och Tomas sällan överens om filmer, men under de senaste två månaderna har vi sett två filmer tillsammans varav den ena var Arabesque från 1966. Kostym, Dior. Huvudrollsinnehaverska, Sophia Loren. Det blir inte mycket snyggare än så.
  





Filmen? Äh!

fredag 6 mars 2015

Vi måste snacka om kappan.

Det blir vår nu och då ska vinterns mesta trotjänare, Oscar de la Renta (OSCAR DE LA RENTA)-kappan upp på vinden. Inhandlades i London i oktober på butik Retro Woman i Portobello. Den kostade mer än vad jag brukar lägga på kläder samt var skrymmande så det velades förstås, men
Tomas är en vis man och på denna lunchrestaurang (också i Portobello) sade han med sin allra mest saktmodiga och förtroendeingivande stämma att han tyckte att jag såg ut att må bra i kappan. Därmed var saken biff skulle man kunna uttrycka med tanke på den barbariska bakgrunden på fotot.
En vecka efter inköpet dog den stora modeskaparen. Värt att nämna i sammanhanget är att expediten ringde till nedervåningen och undrade (på snobb-engelska) om de hade någon "nice paperbag". Kappan bars sedan genom Londons gator i en Hermés-påse som också fick agera handbagae på flyget hem. Mötte några bekanta på flygplatsen där mannen hade sagt till sin hustru "näe, det är inte möjligt" när de hade noterat den stora Hermés-påsen (och kalkylerat en eventuell kostnad för innehållet).
 
Har inte selfieat mig iklädd kappan, men Rose-Marie fotade den när vi sågs på centralen i Storbyn i december
och så gjorde även innehaverskan av Lotta vintage på Upplandsgatan. Vill ni se hur slög och stel jag blev när hon ville fota får ni söka upp lottavintage på Instagram.
16 gilla-markeringar?! Hrmpf.

tisdag 3 mars 2015

Share-in-style!

Jag är ju så där härligt kreativ. Under Edsbyns Playwoodfestival knöt jag ihop två sköra sjalar i nacken till en mycket välsydd halterneck-klänning. Här syns delar av den på en av mina favoritbilder med en av mina favoritmänniskor från sommaren 2014. Plut och ljus-fångande á la Tyra Banks.
 Och hon som ser konst i allt - Le Millan Rouge fångade ryggen/rumpan och massa annat snyggt i ett konstverk.  
Och i dessa tider av fulaste snöslask valde jag att högsömnads-designa den till en one shoulder-kaftan istället. Har ingen förklaring till hösäcks-kroppsspråket, men känner att det är på sin plats att återuppta Share-in-style-delatagandet.