Leta i den här bloggen

torsdag 24 september 2015

Welterviktiga modemodiga kvinnor i tungviktsklassen!

Ibland pratas det om modemodiga kvinnor och då kan det handla om kvinnor som år 2015 vågar bära en röd klänning till vardags. Men alltså Marchesa Luisa Casati och Nancy Cunard som rumsterade om runt 1910-talet. Nu (eller då dårå) snackar vi modemod. 
Och som de har inspirerat till storverk:
 
Och annat ...
 

söndag 20 september 2015

Bollnäs konsthall

Jag hade äran att invigningstala i samband med TorunochHjolmans utställning i Bollnäs konsthall. Efter att jag hade fått samtalet och förfrågan tog det två sekunder och sen hade jag googlat "invigningstal, konstutställning". För vad säger man ...? Jag hamnade snart på en sida där man upplyste om vad man till varje pris skulle undvika att prata om. Dessa var:
Prata inte om dig själv 
Skryt inte om din vänskap med konstnären
Prata inte om själva konstverken
Jag bockade av samtliga, men blev ändå bjuden på vernissage-buffé samt "after-vernissage-vernissage", och med det sagt måste det ha gått hyfsat.




tisdag 8 september 2015

London/Brighton och sånt.

Jag och den här snubben
... fyllde tjugo bast vilket vi firade i härliga Brighton.
 Under en vilopaus på piren där det grävdes i påsarna fick jag återigen och fortfarande anledning att förundras av Tomas märkliga filmsmak. Enligt Tomas egen utsago var dessa filmer verkliga fynd.  
Jösses!
Förutom lördagen i Brighton hängde vi i London vilket ju är en given succé om man ser till att åka torsdag-söndag så att man hinner med alla marknader. Favoriten är fortfarande Portobello även om Brick Lane egentligen har ett större och ett mer prisvärt utbud.  
I Portobello kan man exempelvis hitta en stilig cape som är bra att ha om man har packat som ett pucko!
 Ingen brist på intryck i den där stan. Här är två av alla trevliga och inspirerande donnor. 
På Instagram @nataliemayofficial
På Instagram: @workthatskirt
London/Brighton och the Nilssons ses sannolikt igen - kanske på samma hotell. Då ska jag återigen packa puckat och få anledning att köpa nåt som för tillfälligt är lämpligt.