Leta i den här bloggen

tisdag 26 oktober 2010

Jakten fortsätter ...

Så var det dags igen. På kommunhuset i Edsbyn vet de att jag jagar upp mig varje år vid den här tiden, stressad över hur jag ska vinna biljetter till ELLE-galan som går av stapeln i januari. Det går att tävla på många sätt och jag provar allt (ibland med viss förödmjukelse till följd). En rolig (men orättvis!) tävling är denna: http://elle.se/designtavling/. Har suttit vid köksbordet lik en skoljänta med pastellkritor ... utan framgång, eftersom jag också ritar som en skoljänta. Jag vill med en barnslig uppsyn hävda att jag hösten 2007 skickade in exakt ett sånt här bidrag av en partytrosa med tillhörande puffärms-blus innan Velvet bar det under en melodifestival och lååångt innan Lady Gaga ... var född. Upprörda utrop hördes från undertecknad i tv-soffan. Ingen blev upprörd tillsammans med mig dock.  (Okej, erkänner - min partytrosa-variant var svart och blusen saknade rosett, men annars identiskt).

 Vill även hävda att jag med glansigt nagellack har försökt få ner en sån här på bild. Kan ha varit 2008. På min fina teckning var det en turban och ett par dinglande örhängen till.
Sen har jag fina vänner som försöker hjälpa mig på traven:

Förra året hade jag en teckning på gång som aldrig blev inskickad eftersom jag hamnade på svininfluensa-avdelningen på Gävle sjukhus - utan att ha svininfluensa. Vilken snyfthistoria va? I år ska jag få hjälp att rita. Och jag ska spara en kopia av bilden så att jag kan triumfera sen ifall nån snor'n. Puh! Längsta inlägget i min månadslånga blogg-karriär.

3 kommentarer:

 1. Thomas Lomberg26 oktober 2010 09:22

  Nu har jag tagit del av ditt långa blogginlägg om Elle galan. Som den lekman jag är har jag ju aldrig hört talas om den men förstår att du vill dit med tanke på ditt intresse av mode och design. För många år sedan, innan jag kom till Volvia, så hade jag ett uppdrag på ICA Kundkort i Borås. Ett roligt uppdrag på alla sätt. Varför börjar jag dilla om ICA Kundkort och Borås? Jo, i våningen under satt en annan IT-avdelning på ett annat företag. Gissa vilket? Ell….. Nu blir du nyfiken. Har jag jobbat så nära Elles IT avdelning? Nej men nästan, under ICA kort satt nämligen Ellos IT-avdelning och där sysslar man ju också med mode och design! Nämnde jag att jag var lekman. Ville dock dela med mig av detta. Annan kuriosa är att jag varje dag åt i Ellos personalmatsal. En annan kuriosa är att Ellos ägs av ett fransk koncern som heter Redcats som i sin tur ägs av franska PPR.
  I Wikipedia kan man läsa följande om PPR.
  ” PPR (Pinault-Printemps-Redoute) är ett franskt holdingbolag som specialiserade sig på handel och lyxvaror. Huvudkontoret ligger i Paris. Det grundades av François Pinault 1963 och leds sedan 2005 av François-Henri Pinault. Sedan 2005 är PPR namnet istället för Pinault-Printemps-Redoute. PPR äger bland andra Gucci och Puma AG.
  Tycker detta låter ganska flashigt. Jag tycker du skall lägga mer fokus på Ellos. Ellos har kanske ingen gala men nästa gång du kommer till Göteborg så kan jag nog fixa en rundtur på Ellos. Kanske kan det till och med bli en kalops i personalmatsalen.

  SvaraRadera
 2. Så tacksam över dessa fakta, men så tokigt att jag inte äter kött (=avböjer kalops). Ang. Ellos så har de onekligen hottat upp sig. De är dessutom sponsorer av Elin Klings "show" på Internet*. Där håller de på med sådana där uttalanden om viktiga trender hit och dit. Vad som är ute och inne. Det anser jag vara "ute".

  *=Internet är världens största datornätverk och ett system för enkel och effektiv kommunikation av text, ljud och bild. World Wide Web, e-post och fildelning är populära användningsområden för internet. Det har gjort det möjligt att kommunicera världen över och har en stor betydelse för många människor.

  SvaraRadera
 3. ... men tackar ja till rundturen, om vegetariskt alternativ kan ordnas.

  SvaraRadera