Leta i den här bloggen

fredag 6 mars 2015

Vi måste snacka om kappan.

Det blir vår nu och då ska vinterns mesta trotjänare, Oscar de la Renta (OSCAR DE LA RENTA)-kappan upp på vinden. Inhandlades i London i oktober på butik Retro Woman i Portobello. Den kostade mer än vad jag brukar lägga på kläder samt var skrymmande så det velades förstås, men
Tomas är en vis man och på denna lunchrestaurang (också i Portobello) sade han med sin allra mest saktmodiga och förtroendeingivande stämma att han tyckte att jag såg ut att må bra i kappan. Därmed var saken biff skulle man kunna uttrycka med tanke på den barbariska bakgrunden på fotot.
En vecka efter inköpet dog den stora modeskaparen. Värt att nämna i sammanhanget är att expediten ringde till nedervåningen och undrade (på snobb-engelska) om de hade någon "nice paperbag". Kappan bars sedan genom Londons gator i en Hermés-påse som också fick agera handbagae på flyget hem. Mötte några bekanta på flygplatsen där mannen hade sagt till sin hustru "näe, det är inte möjligt" när de hade noterat den stora Hermés-påsen (och kalkylerat en eventuell kostnad för innehållet).
 
Har inte selfieat mig iklädd kappan, men Rose-Marie fotade den när vi sågs på centralen i Storbyn i december
och så gjorde även innehaverskan av Lotta vintage på Upplandsgatan. Vill ni se hur slög och stel jag blev när hon ville fota får ni söka upp lottavintage på Instagram.
16 gilla-markeringar?! Hrmpf.

8 kommentarer:

 1. that coat is simply divine!
  so well matched with the fur..and the sequin cap!
  beautiful and glam look<3

  SvaraRadera
 2. That coat is sublime - yellow, feathers and sequins? Hell...yes!
  Your man's shirt is gorgeous! x

  SvaraRadera
 3. Underbar kappa och klok man . Det finns plsgg som man bara måste ha , som är skapta för att bäras av just dig / mig .

  SvaraRadera
 4. What a gorgeous coat, perfect purchase, it is so marvellous and you look stunning :) xx

  SvaraRadera
 5. Great story! I am in love with that photo of you in your coat, and Tomas in the deli looks like a wise man, especially in that shirt. I'm glad you splurged. Such an elegant statement piece. People whisper, who is she? Who is she?

  SvaraRadera
 6. Amazing coat you look beautiful. xo

  SvaraRadera
 7. Oh yes, the coat is amazing, what a find! xxx

  SvaraRadera
 8. Beautiful coat! and perfect on you, what treasure! x x x

  SvaraRadera