Leta i den här bloggen

måndag 16 juli 2012

På återseende mr Jon Lord

Tomas absolut största idol har idag gått bort i cancer.  Tomas har verkligen alla skivor, filmer m.m. som Deep Purple har gett ut, han har målat porträtt av Jon Lord som hänger i vårt hem och han har berättat så mycket om både Deep Purple och om Jon Lord som soloartist att det känns lite som att jag var bekant med honom. Det känns mäktigt att Tomas av en slump fick möta Jon Lord för två år sedan. Vi var i Dalarna sommaren 2010 och träffade den oerhört ödmjuke mr Lord och fick både biljetter och backstagebiljetter till konserten i Dalhalla dagen därpå. Tomas är sällan den som tappar fattningen, men han var onekligen "tagen" av mötet med Jon Lord. 


Förra sommaren åkte vi till London och såg Jon Lords sista stora konsert innan cancerbeskedet. Jag är så glad att Tomas fick träffa Jon Lord och att han var en så elegant man på alla sätt. 
 
En fin kväll i Royal Albert hall ...

1 kommentar:

  1. What a sad loss, I was only watching Jon Lord talking about the early days of Deep Purple on A BBC documentary last week. What an honour for Tomas to meet the great man. x

    SvaraRadera